hits

Linda Nordgård

Kommentaren Isabel Raad ikke vil godkjenne

 • Publisert: 13.04.2018, 23:02
 • Kategori: Blogg
 • Kjære Isabel. 
   

  Jeg skjønner at begeret er fullt for din del. Jeg skjønner at du også - som så veldig, veldig, veldig mange andre bloggere - er lei av å bli kritisert for å være den du er. 
   

  MEN: 
   

  Morten Hegseth er én person. Mads Hansen er én person. Kristin Gjelsvik er én person. Dennis Poppe er én person. Hver av disse personene har på et eller annet tidspunkt - en eller flere ganger - referert til deg i form av parodi, tagging i memes, nevnt deg i debatter eller på show. Summen av alle disse hendelsene blir MYE, det skjønner jeg. Og når man ser på alle hendelsene samlet så er jeg fullstendig enig i at det kan minne om mobbing, i hvertfall hån og latterliggjøring. Men nå virker det som du mener at disse menneskene er en slags klikk som samarbeider om å plage deg. Og det tror jeg ikke er tilfelle. 

   

  Jeg synes det er dårlig gjort at du ikke nevner at K & D sier i videoen sin at de ikke kan bestemme hva du skal føle, eller hvordan du skal oppfatte ting, men at DE ikke anser seg selv som mobbere. Det er i deres fulle rett, akkurat som du - som de nevner - har retten til å føle deg mobbet. Dere er uenige om hvor mange hendelser det er og intensjonen bak det. That's it! Men det sier du INGENTING om. 

   

  "Å stille seg lagelig til for hugg" er kanskje ikke et begrep du bruker så mye, men du handler veldig ofte etter det begrepet. Og du har sagt det selv, i gjentatte blogginnlegg; Du liker å provosere, og du gjør det for å få reaksjoner. Vel, det har du nå fått! Til gangs. Og jeg tror ikke du er så uintelligent at du ikke skjønner hvorfor du har blitt parodiert eller tagget i memes som avbilder Kardashians før de ble operert. For måten du lever - og det at du lever av og eksponere den - er provoserende i seg selv, og du bidrar i VELDIG stor grad til å provosere ENDA mer. 

   

  "Den som er med på leken må tåle steken" er enda et begrep. Du vet like godt som meg at du ikke behøver å publisere bilder av deg selv i undertøy eller bikini midt inne i et innlegg hvor du svarer på en spørsmålsrunde. Du vet like godt som meg at å dele ut rabattkoder (på hva som helst) fører til at folk blir påvirket til å kjøpe. Du vet like godt som meg at å anbefale en klinikk som utfører botox og fillers fører til at folk bestiller seg time. Du vet like godt som meg at du er et forbilde for mange, og har ENORM påvirkningskraft. Og du vet like godt som meg at det er MÅTEN du bruker den påvirkningskraften som gjør at folk tagger deg i memes, parodierer deg og bruker deg i show. Det er ikke fordi du er operert, det er ikke fordi du er dum, eller teit, eller tjener masse penger på en blogg. Det er fordi det virkelig ikke virker som du bryr deg om den makten du har. Og da blir reaksjonene deretter. 

   

  Du har nevnt ved flere anledninger at "haterne" dine betaler lønna di. Du har ledd av deg selv og skrevet at Snapchaten hvor du kastet penger var "sykt teit". Du har skrevet at du elsker å motbevise hatere/kritikere. Du har et eget innlegg som heter "Mine mest provoserende innlegg". Da signaliserer du en "jeg gir fullstendig faen"-holdning som de aller færreste mennesker gjør, og DEN holdningen kan du UMULIG ha forventet og IKKE få reaksjoner på.
     Åååh, jeg er både for gammel til å blande meg oppi dette, og har egentlig mer stolthet (lover!)... Men jeg MÅ bare! 

   

  I et kommentarfelt fullt av støtteerklæringer og hatkommentarer kom altså ikke denne gjennom. Det kan selvfølgelig være en tilfeldighet. Og jeg sier det igjen; jeg er egentlig for gammel til å blande meg oppi andres drama, men det er en VELDIG vesentlig del av debatten som har falt fullstendig bort i dette kaoset, og det er DEN som engasjerer meg. 

   

  Jobben min er absolutt en del av skjønnhetsbransjen, og selv om det er i den "milde" enden av skalaen handler det fortsatt om og endre folks utseende. Det tar jeg absolutt ikke lett på. Gjennom jobben min har jeg også blitt kjent med andre deler av bransjen, blant annet negler, hudpleie og injeksjonsbehandlinger, og INGEN jeg har møtt på min vei har manglet noe av det viktigste jeg vet om; yrkesstolthet. Yrkesstolthet handler ikke bare om å tilegne seg den kunnskapen man trenger for å kunne gjøre en god jobb, den handler like mye om å være bevisst på hva man gjør, og å ha respekt for de man gjør det for. Det mener jeg er uavhengig om du er lærer, fotballspiller, frisør eller kosmetisk sykepleier/lege. 

   

  Jeg er veldig opptatt av å gjøre en god jobb, og derfor MÅ jeg tilegne meg ny kunnskap, slik at jeg kan oppnå det resultatet kunden ønsker. Det hjelper ikke at jeg er dritgod på å klippe bob, hvis kunden ønsker kort hår. Da er jeg rett og slett ikke kunnskapsrik nok til å kunne gjøre en god jobb. Jeg er også veldig bevisst på at den jobben jeg gjør påvirker kunden min. Gjør jeg en dårlig jobb kan jeg ende opp med en sint kunde og et dårlig rykte, noe jeg selvfølgelig ikke ønsker. MEN, i den jobben jeg har kan jeg også gjøre en kjempegod jobb, og fortsatt ende opp med en misfornøyd kunde. Og hvorfor det? Jo, fordi kunden ikke føler seg vel, og/eller ikke fikk forventningene sine innfridd. Og DET er en ganske fortvilende situasjon og befinne seg i. Derfor bruker jeg ofte ekstra god tid på å forklare hva jeg oppfatter at kunden ønsker før jeg starter. Fordi det er MITT ansvar å forstå. Det er MITT ansvar å høre på kunden, ta kundens ønsker på alvor, og gjøre den beste jobben jeg kan - uansett om jeg får kritikk. Jeg kunne selvfølgelig fraskrevet meg alt ansvar, ment at kunden var frekk, dum eller vanskelig og ikke tenkt noe mer på det, men jeg har såpass respekt - både for kunden og jobben min - at jeg tar til meg tilbakemeldinger/kritikk/klager og lærer av det. Jeg ønsker ikke at kunden min skal gå ut av døra og føle seg dårligere enn h*n gjorde når h*n kom inn!

   

  Og det er derfor jeg mener bloggere, influencere, sosiale medier-personligheter, eller hva søren man ønsker å kalle seg, er NØDT til å få hue ut av ræva og innse at: JO, DU HAR ET ANSVAR! Ikke "bare" fordi du er en offentlig person, ikke "bare" fordi du er blogger/youtuber/instagrammer - ikke "bare" fordi du har et vanvittig stort og sårbart publikum - men fordi det er jobben din! Du JOBBER med å påvirke andre, det er det som betaler regningene dine. Dine meninger, dine innkjøp, dine antrekk, dine reiser - dine måltider - og det at folk ønsker å gjøre det du gjør, se ut som du gjør, kjøpe det du gjør, spise det du gjør - ER JOBBEN DIN. Og for flere er det ikke en hvilken som helst jobb, heller. Det er en jobb som gir gratis reiser, gratis mat, gratis oppussing, gratis frisør, gratis injeksjoner og en ganske fet utbetaling hver måned. 


  Jeg er så lei av at de samme menneskene som fraskriver seg alt ansvar for påvirkning av andre, er de som fungerer som en levende reklameplakat! HVORFOR poster du fem bilder av deg selv i bikini og sexy positurer, når innlegget handler om kjærlighetssorg? Er det ikke for å kunne plassere den annonselenka til Nelly, så folk skal få lyst til å kjøpe den bikinien, og gi deg annonseinntekter? HVORFOR poster du gjentatte innlegg om vippeextensions, tannbleking og kosttilskudd for håret, og deler ut rabattkoder i samme slengen? Er det ikke fordi du håper at jentene som leser bloggen din skal gå og se seg selv i speilet og tenke "jeg trenger tannbleking/vippeextensions/lenge hår", og dermed generere gaver/penger/videre samarbeid til deg? HVORFOR poster du en smoothieoppskrift, og samtidig et bilde av deg selv i sponsa treningstøy? Er det ikke fordi du får betalt for å ha på deg det treningstøyet, og den smoothieoppskriften var en lur måte å "skjule" det i innlegget på? For smoothie + trening = sant?

   

  Jeg sier ikke at man IKKE skal benytte seg av sponsa behandlinger, produkter og gode samarbeid - men ikke sitt der med et sponsa "onfleek"-utseende, et titalls reklameposter på Instagram og kontoen full av annonsepenger, og si at du IKKE bidrar til økt utseendefokus og kjøpepress! Eller at du ikke kan "påta deg ansvaret" for hva leserne dine blir påvirket til å gjøre! Det er bullshit, og det veit du sjøl. 


  Ha litt yrkesstolthet, a! 
   

 • Publisert: 13.04.2018, 23:02
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Maren

  15.04.2018 kl.02:05

  Satt på spissen, godt lesestoff på sengekanten

  Linda Nordgård

  15.04.2018 kl.19:01

  Maren: Tusen takk! :)

  Skriv en ny kommentar